Nieuws

Apple neemt Beats officieel over

Na drie weken van geruchten maakt Apple officieel bekend dat het streamingmuziekdienst Beats Music en koptelefoonmaker Beats Electronics overneemt.

Apple heeft woensdag bevestigd dat het koptelefoonmaker en streamingmuziekdienst Beats overneemt. In een persverklaring laat het bedrijf weten dat 2,6 miljard dollar wordt betaald, plus 400 miljoen dollar in aandelen. Onderdeel van de deal is dat Beats mede-oprichters Jimmy Iovine en Dr. Dre bij Apple komen te werken.

De verwachting is dat de deal definitief gesloten wordt in het vierde kwartaal, zo rond september. Dat is dezelfde fiscale periode als waarin verwacht wordt dat Apple de nieuwe iPhone onthult.

[related_article id=”158256″]

Lagere prijs dan verwacht
De overname van Beats komt na een lek over het nieuws eerder deze maand. De uiteindelijke prijs ligt alleen een tuk lager dan de 3,2 miljard dollar waar de Financial Times oorspronkelijk mee op de proppen kwam.

Beats blijft een eigen merk, los van Apple. De muziekstreamingdienst blijft actief en karakteristieke koptelefoons zijn nog steeds verkrijgbaar. Los daarvan komt Apple ook met zijn eigen merk koptelefoons.

Muziek is belangrijk
“Muziek is zo"n belangrijk onderdeel van al onze levens. Het heeft daarom een bijzondere plek in ons hart bij Apple”, laat Apple-baas Tim Cook weten.

Eddie Cue, teamchef van Software & Diensten bij Apple, denkt dat de toevoeging van Beats de muziekline-up nog beter maakt. “Van gratis streaming met iTunes Radio tot aan een abonnementdienst van wereldklasse met Beats. Natuurlijk is het ook nog steeds mogelijk om muziek te kopen in de iTunes Store, zoals klanten al jaren met plezier doen.”

Omzet neemt toe
In Apple tweede fiscale kwartaal afgelopen april, bracht de iTunes-afdeling (Software & Diensten) 4,57 miljard dollar op. Vorig jaar was dat 4,1 miljard dollar in dezelfde periode. De toename is te wijden aan het feit dat Apple steeds meer diensten wegzet in de cloud. De bedoeling hiervan is om langetermijnomzetten te genereren uit apps, muziek en games.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business