Technologieën zoals big data analytics ontwrichten de rollen in allerlei bedrijven. Zo moeten CFO's nu begrijpen hoe technologie hen helpt om hun job uit te voeren.

Advertentie

Dat technologie rollen zoals die van de CIO en CMO ontwricht, is velen al duidelijk. Maar ook de rol van de CFO is niet immuun voor technologie. “De CFO moet niet echt een technoloog zijn, maar moet wel begrijpen hoe de kracht van technologie hen bij hun job kan helpen,” meent Nicole Anasenes, CFO van Infor.

De CFO van vandaag focust op het reduceren van kosten, een betere time-to-value en flexibiliteit. Technologie, in het bijzonder cloud computing en analytics, is in alledrie deze gebieden de sleutel om te verbeteren.

Om in de huidige door technologie gedreven wereld efficiënt te blijven, moet de CFO ook zijn relaties met anderen in het bedrijf versterken. De CIO in het bijzonder is een belangrijke bondgenoot om over de nieuwe mogelijkheden na te denken.

Activa op de financiële balans

Uiteindelijk zullen gegevens als activa op de financiële balans beschouwd worden, voorspelt Mike Olson, COO van Hadoop-specialist Cloudera. Gegevens zullen immers bedrijven aansturen en hebben een bepaalde waarde. Hoe geven we ze de juiste waarde? Op die vraag hebben we nog geen antwoord, maar de manier waarop bedrijven gegevens over hun klanten te gelde maken geeft al een aanduiding.

In samenwerking met CIO.com.

Op 24 juni 2014 organiseert Minoc Data Services een Business Meets IT-seminar waarop u alles te weten komt over Business Intelligence (BI) en Analytics. We geven in dit seminarie een stand van zaken rond de nieuwe innovatiestroom in Analytics en marktcijfers. We bekijken ook BI- en analyticsvoorbeelden uit de praktijk. Meer informatie over het seminarie vindt u op de website van Business Meets IT.