Samsung neemt een patent op een aantal nieuwe manieren om smartwatches te bedienen, die de functionaliteit een flinke boost kunnen geven.

Advertentie

Een patent van Samsung toont aan hoe we smartwatches in de toekomst (misschien) zullen bedienen. Een inherent probleem aan de slimme horloges is de beperkte schermgrootte. Dat belemmert de interactie met het toestel. Samsung ziet voor toekomstige horloges de bediening echter loskomen van het scherm.

In het patent wordt beschreven hoe een camera op het uurwerk handgebaren kan lezen. Door specifieke gebaren te maken zal de smartwatch reageren. Zo kan je bijvoorbeeld video naar een televisietoestel exporteren door de inhoud van het horloge als het ware naar de tv te gooien.

Samsung denkt ook aan ronde horloges zoals de Moto360, maar dan met een beweegbare ring aan de buitenkant om te scrollen. Als de technologische ontwikkelingen werkelijkheid worden, krijgt de smartwatch de kans om echt slim te worden. Niet langer belemmerd door de kleine schermgrootte is er immers heel wat extra functionaliteit mogelijk.

Het is natuurlijk niet zeker dat toekomstige horloges van Samsung effectief met de nieuwe snufjes uitgerust worden. Het patent geeft een goede indicatie van de plannen van het Koreaanse bedrijf, maar is geenszins een belofte over wat het ook echt tot in de nieuwe toestellen zal halen.