De internetgigant bekijkt de start-up Dropcam met grote belangstelling. Zeker nu de interesse voor domotica vanaf alle kanten steeds meer toeneemt.

Advertentie

De ambities van Google om mee te doen in de sector voor veiligheid in en rond je huis zijn blijkbaar nog niet uitgeput.

De inkt op het contract voor de overname van Nest Labs is nog niet droog of Google overweegt alweer om een ander startend bedrijf te komen, Dropcam. Dit blijkt uit een artikel van The Information. Het is onbekend in welk stadium de onderhandelingen zich bevinden en welk bedrag ermee gemoeid is.

Beelden streamen
Dropcam verkoopt camera"s van 150 dollar die beelden naar computers en smartphones streamen. Het bedrijf is gestart in 2009 met geld van investeerder Mitch Kapor. Vorig jaar juli wist de onderneming uit San Francisco 30 miljoen euro op te halen in een Series C-financieringsronde, waardoor het totaal nu op 47,8 miljoen dollar staat.

Eerder deze maand maakte Dropcam bekend dat het zijn software om mensen te herkennen voor abonnees beschikbaar maakt in de cloud vanaf begin augustus. Het bedrijf onthulde tevens Dropcam Tabs, een optionele bewegingsdetector die ontworpen is om bewegingen te volgen dankzij een drie-assige versnellingsmeter en een drie-assige magnetometer.

Interesse domotica neemt toe
Het nieuws verschijnt op het moment dat de interesse in de domotica toeneemt. In februari kocht Google voor 3,2 miljard dollar Nest Labs, de maker van de intelligente thermostaat en slimme rookmelder.

Afgelopen dagen werd bekend dat ook Apple zich op deze markt mengt met een slim thuisplatform. Dit geeft iPhones en iPads controle over het licht in huis, het beveiligingssysteem en andere verbonden apparatuur.

Advertentie