Nieuws

Samsungs bellende smartwatch verschijnt in de zomer

De kans bestaat dat Samsung in de zomer komt met een volledig onafhankelijke smartwatchphone, waarmee je ook kunt bellen.

Apple en Google hebben nog geen enkele smartwach, terwijl Samsung al aan zijn vijfde werkt.

Een artikel in de Wall Street Journal stelt dat er de komende zomer alweer een nieuwe smartwatch verschijnt. Eentje die volledig onafhankelijk is van een smartphone en over zijn eigen simkaart beschikt.

[related_article id=”161563″]

Voortborduren op Gear 2
Hoewel meerdere details nog ontbreken, is de kans groot dat Samsung verder borduurt op de hardware en functies van de nieuwe Gear 2 en Gear 2 Neo. Heeft de smartwatch een camera, een hartslagmeter, Tizen-apps en is hij water- en stofafstotend? Dat zou wel logisch zijn.

Aan de andere kant, wat is tegenwoordig nog logisch? De technologie die je om je pols kunt doen is nog volop in ontwikkeling, zonder dat er een krachtig platform is voor de software.

Samsung heeft zelf zijn apps een reboot gegeven na de overstap van Android op de eerste Galaxy Gear naar het nieuwe Tizen OS. Dit had tot gevolg dat enkele apps niet mee konden, zoals TripIt.

Efficiënt werken
Er zijn enkele standalone smartwatches beschikbaar, zoals de Omate Truesmart. Het grootste probleem van deze zogeheten watch-phones is bedenken hoe je zo efficiënt mogelijk kunt werken op het kleine scherm. Het vraagt om een ontwerp en apps die nog beter werken dan een smartphone, iets wat wellicht te veel gevraagd is.

Android Wear, Googles besturingssysteem voor draagbare gadgets met wellicht over enkele weken al de eerste smartwatches, is de eerstvolgende grote stap op het gebied van software. Apple zou de volgende kunnen zijn.

Samsung is goed op weg om zichzelf weg te zetten als de belangrijkste fabrikant van smartwatches, enkel gebaseerd op de verkoopcijfers. Of deze manier van werken ook toekomstbestendig is zal op de lange termijn blijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business