Na online boeken en muziek is Google Play Movies voortaan ook beschikbaar in België. Mogelijk een tegenreactie op het nieuws van Netflix?

Advertentie

Google heeft zonet zonder bericht Google Play Movies beschikbaar gemaakt in België. Voordien hadden we enkel nog maar toegang tot Googles online boeken en muziek. Voorlopig heeft Google hierrond nog niets gecommuniceerd, maar je kan op dit moment al films huren en kopen. Mogelijk gaat het hier om een tegenreactie na de aankondiging van Netflix eergisteren? Telenet en Belgacom mogen zich stilaan opmaken voor een prijzenslag.

Ondanks de plotse beschikbaarheid is er nog geen echt ‘Belgisch’ aanbod. Er zijn Nederlands ondertitelde films beschikbaar, maar daarbij houdt het op. Er is wel een Franstalig aanbod voor onze zuiderburen, maar dat zijn vooral Franse films en niet zozeer Belgische producties. Daarop is het (vermoedelijk) nog even wachten.

In Nederland is Google Play Films al twee maanden beschikbaar.

De update rolt stelselmatig uit. Het kan daarom best zijn dat jij op je Androidtoestel nog geen toegang hebt tot het filmaanbod, via de webversie lijkt Play Movies wel al voor iedereen beschikbaar. Je weet dat de films zijn toegevoegd wanneer je plots een venster in de Google Play Store krijgt waarin je opnieuw de voorwaarden van gebruik moet bevestigen. 

Update 23 mei 2014: Ondertussen heeft Google België toegevoegd aan de lijst met landen waar Play Movies officieel beschikbaar is.