Google mikt op BYOD met overname Divide

Android zou er binnenkort een stuk BYOD-vriendelijker kunnen uitzien, nu Google een nieuwe start-up heeft opgeslokt.

Werknemers brengen steeds vaker hun eigen toestel mee naar het werk, de zogenaamde trend van Bring Your Own Device of BYOD, maar dat is niet altijd zonder risico. Als werkgever wil je zeker zijn dat de bedrijfsgegevens die op de toestellen van je personeel terechtkomen veilig zijn afgeschermd, ook wanneer ze zich buiten het bedrijf begeven.

Ook Google is zich daarvan bewust en lijkt zelf op de kar van BYOD te springen met de overname van de start-up Divide, dat een platform heeft gecreëerd voor het beheer van mobiele apparaten in de cloud.

Divide is een applicatie voor Android en iOS die werk en privé van elkaar scheidt op je smartphone of tablet. Vergelijkbaar met Samsung Knox maakt de app een ‘kluis’ aan op je apparaat waarin alle werkgerelateerde informatie terechtkomt. Divide zou daardoor naar eigen zeggen in overeenstemming zijn met het BYOD-beleid dat in de meeste bedrijven geldt.

Het nieuws van de overname werd bekendgemaakt via een kort bericht op het blog van Divide. Het team achter de app zal het Androidteam vervoegen, wat doet vermoeden dat Google van plan is om volgende versies van zijn mobiele besturingssysteem BYOD-vriendelijker te maken. Divide zal daarnaast nog altijd als zelfstandige app worden aangeboden in de Play Store en App Store. Over de prijs die Google heeft betaald, wordt met geen woord gerept.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business