Met de constante veranderingen in de IT-markt mag het niet verbazen dat er ook steeds nieuwe functietitels opduiken. Staat uw toekomstige functietitel misschien op onze lijst?


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!De job met het meeste potentieel is misschien diegene waarvan u nog nooit gehoord had. Kent u deze?

1. Augmented reality designer

Augmented reality is matuur genoeg als technologie om ook in bedrijven gebruikt te worden, bijvoorbeeld om nieuwe werknemers op te leiden. Bedrijven beginnen dan ook te zoeken naar personen die ervaring hebben met augmented reality.

2. IoT-architect

Het Internet of Things komt in een stroomversnelling terecht. Bedrijven hebben mensen nodig die tools kunnen ontwerpen, onderhouden en verbeteren om het potentieel van IoT ten volle te gebruiken.

3. Marketingtechnoloog

Er is een explosie aan de gang van software voor marketingprofessionals. Iemand moet verzekeren dat die technologie overeenkomt met de strategie van het marketingdepartement.

4. Agile projectmanager

Een derde van de organisaties die aan softwareontwikkeling doen, gebruiken daarvoor een agile aanpak, blijkt uit cijfers van IDC. Organisaties die dat nog niet doen, zoeken ervaren projectmanagers die de aanpak kunnen introduceren.

5. Node.js/Scala-ontwikkelaar

Node.js en Scala zijn twee technologieën die sterk in zwang zijn. Node gebruikt JavaScript aan de serverkant en Scala wordt door sommige bedrijven geïntroduceerd ter vervanging van Java omdat het functioneel programmeren eenvoudiger maakt.

6. Responsive-webdesigner

Responsive webdesign is populair geworden samen met de opkomst van smartphones en tablets: met de aanpak ontwikkelt u websites die op elk apparaat, van klein tot groot, eenvoudig te bekijken en te navigeren zijn.

7. Devops engineer/manager

In de devopsfilosofie werken operations en ontwikkelaars met elkaar samen. Hoe complexer enterprise omgevingen worden, hoe meer organisaties zoeken naar personen die ervaring hebben in zowel softwareontwikkeling als systems engineering.

8. Chief analytics/data/science officer

Datawetenschappers bestaan al even, maar nu verschijnt dat soort posities ook in de managementlaag. Organisaties hebben leiders nodig die het belang van gegevens begrijpen.

In samenwerking met Computerworld.com.