Nieuws

Visitekaartjes digitaliseren met Evernote en LinkedIn

Evernote en LinkedIn hebben een manier gevonden om visitekaartjes te digitaliseren. De papieren versies verdwijnen niet, maar het wordt wel makkelijker in de toekomst iemand terug te vinden.

Ondanks dat door grote technologische vooruitgang onze papierconsumptie flink is afgenomen, blijft er een analoog product bestaan dat nog geen enkel bedrijf goed gedigitaliseerd krijgt. We hebben het over het visitekaartje.

Twee van de populairste diensten slaan de handen ineen om toch nog een poging te wagen bij het digitaliseren van het visitekaartje, een zeer eenvoudige manier die al jaren bestaat om je professionele contactinformatie in een oogwenk met iemand anders te delen.

Wereldwijd gebruikt
Het lijkt een nagenoeg onmogelijke taak om dit digitaal voor elkaar te krijgen, maar als er twee bedrijven zijn die dit toch weten te produceren dan zijn het LinkedIn – een online database vol zakelijke contactinformatie, en Evernote, een digitale notitie-app.

LinkedIn bestaat uit contactgegevens, referenties en content van meer dan 300 miljoen professionals wereldwijd. Evernotes klantenkring bestaat uit meer dan 75 miljoen gebruikers verspreid over zestien landen.

Papieren kaartje verdwijnt niet
Bij de manier van Evernote-LinkedIn verdwijnt het traditionele visitekaartje op papier niet volledig, maar het maakt het opslaan van de inhoud en het terugvinden van informatie in de toekomst wel veel eenvoudiger.

Om te beginnen leg je het visitekaartje plat op een contrasterend oppervlak. Zet er een frame omheen in de Business Card-cameramodues van Evernote. De app digitaliseert het visitekaartje en slaat de informatie op, waardoor het terug te vinden is in zowel Evernote als LinkedIn.

Premium
Evernote-gebruikers kunnen hun account koppelen aan LinkedIn om een jaar gratis visitekaartjes te mogen scannen. Dit wordt een standaardfunctie in Evernote Premium. Om een Evernote-account te koppelen aan LinkedIn hoeft een gebruiker alleen een foto te maken van een visitekaartje met zijn iPad of iPhone.

Het proces werkt grotendeels op dezelfde manier als Evenotes samenwerking met 3M"s Post-It Notes en notebookfabrikant Moleskin, waarbij de camerafunctie van Evernote bepaalde stukken tekst kan digitaliseren. Dit wordt opgeslagen in de cloud en kan gedeeld worden.

Uit privacyoverwegingen laat Evernote weten dat het volledige proces automatisch gebeurt, er komen geen mensen aan te pas die mogelijk de data inzien.

Eerst iOS, dan Android
De uitrol van de Evernote Business Card Camera begint deze week. De app is als eerst beschikbaar voor iPhone en iPad, maar komt later ook met ondersteuning voor Android.

Het scannen van visitekaartjes wordt ook ondersteund door de laatste versie van Evernote voor Mac en Windows Desktop wanneer men gebruikmaakt van de Scansnap Evernote Edition Scanner.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business