IT-managers vrezen dat cloudproviders problemen verbergen

De meerderheid van de IT-managers gelooft dat cloudproviders performanceproblemen verbergen. Hoe overwint u uw vrees voor de cloud?

Bijna drie vierde van de IT-professionals in bedrijven vreest dat cloudproviders problemen met hun infrastructuur of platform verbergen en dat die problemen mogelijk een impact op de performance van toepassingen hebben. Dat blijkt uit een studie door Compuware Corp., een provider van cloudgebaseerde tools voor collaboration en performance management. Daarvoor werden 740 senior IT-professionals uit de hele wereld ondervraagd.

Die vrees is niet ongegrond: u betaalt voor een clouddienst en hoopt maar dat die werkt. Klanten hebben geen echte controle over de maatregelen die cloudproviders nemen. Volgens Zeus Kerravala, analist bij ZK Research, moeten bedrijven eenvoudigweg hun huiswerk maken voor ze een cloudprovider kiezen. U moet ook open kaart spelen over uw bezorgdheden en uw cloudproviders vragen naar auditinformatie en performance benchmarks.

Kerravala raadt bedrijven ook aan dat ze hun eigen performance benchmarks uitvoeren van het aanbod van een cloudprovider. Monitor de performance van de dienst en vraag de cloudprovider om uitleg als u merkt dat die afneemt.

Elke cloudprovider zal echter wel eens zijn problemen hebben. Echt belangrijk is hoe snel hij daarmee omgaat. Praat dus met klanten om te weten te komen hoe snel de cloudprovider reageert op problemen.

In samenwerking met CIO.com.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business