Niet .Vlaanderen of .Brussels gaat van start als eerste Belgische regionale of 'city-TLD'. De primeur gaat naar .Gent.

Advertentie

Niet .Vlaanderen of .Brussels gaat van start als eerste  Belgische regionale of "city-TLD". De primeur gaat naar .Gent.

De .Gent-domeinnamen zullen voor het grote publiek beschikbaar worden vanaf 24/11/2014, voorafgaand aan een lanceringsfase die start op 01/09/2014. 

De lancering van .Gent gaat vooraf aan enkele fases die aan bepaalde doelgroepen het recht geeft om al eerder hun domeinnaam vast te leggen, namelijk inwoners, bedrijven en non-profit organisaties in Gent en omstreken (de zogenaamde “Sunrise”).

Eerst

Ook houders die hun merk in het Trademark Clearinghouse geregistreerd hebben (een centraal merkenregister), kunnen op voorhand hun domeinnaam vastleggen. 

Met dit alles worden de nieuwe geografische TLD"s eindelijk realiteit. “Met de lancering van .Gent in zicht, wordt het idee achter deze lokale internetextensie eindelijk realiteit. Dankzij de lanceringsfases, hebben inwoners en bedrijven van Gent als eerste de mogelijkheid om een .Gent vast te leggen”, stelt Jimmy Cappaert, Business Developer bij Combell, het bedrijf achter Dot Gent Registry dat de primeur claimt.

De eerste nieuwe TLD wordt .Gent overigens niet, want intussen zijn er ook TLD"s al van de nieuwe TLD"s actief.

William Visterin is B2B hoofdredacteur bij Minoc Media Services. Hij staat in voor het vakblad Smart Business en de seminar reeks Business Meets IT, waar hij ook als keynote spreker fungeert. Ook een flink deel van de zakelijke content en research (over oa cloud, datacenter, mobile, security, business software, outsourcing, telecom,…) is van zijn hand. William schrijft én spreekt over IT, telecom, internet en business, en het liefst zelfs over allevier tegelijk.