Nieuws

Drie marketinglessen voor het IT-departement

IT heeft niet altijd een goede reputatie bij de rest van het bedrijf. IT-managers kunnen de geloofwaardigheid van hun departement echter eenvoudig een boost geven.

De geloofwaardigheid van het IT-departement is met enkele eenvoudige maatregelen op te krikken. Het komt allemaal neer op het duidelijk maken aan collega’s welke bedrijfsvoordelen IT biedt:

1. Integreer marketing in uw dagelijks werk

IT’ers focussen zich van nature zoveel op de technologie dat de marketingkant vaak verwaarloosd wordt. Toch is dat belangrijk om iedereen te laten zien hoeveel waarde IT dagelijks bijdraagt. Uiteraard vraagt goede marketing veel inspanningen, maar u bereikt al veel door er gewoon tijdens uw werk aan te denken. Als u op de werkvloer bijvoorbeeld succesverhalen meemaakt, schrijf die dan kort op, zodat u die later kunt delen met het management. Of laat uw team zo nu en dan hun ervaringen opschrijven en bundel deze artikels samen met wat cartoons en andere informatie in een nieuwsbrief die u elk kwartaal aan het hele bedrijf uitstuurt.

2. Wees dagelijks aanwezig

IT is geen add-on, maar is dagelijks aanwezig in de hele organisatie. Maak dat ook aan iedereen duidelijk. Dat kan bijvoorbeeld door crossfunctionele teams in te zetten waarbij IT-medewerkers constant in interactie met werknemers uit andere departementen staan. Zo begrijpt het IT-departement niet alleen beter de noden van de business, maar krijgt de business ook constant te zien wat de waarde van IT is.

3. Communiceer visueel

Wees transparant over de prestaties van het IT-departement. Werk met metrieken en toon altijd waar u staat vergeleken met het doel. Opdat iedereen die informatie verstaat, verzamelt u al die metrieken het best op één plaats en toont u ze op een visuele manier op één pagina of in één grafiek. Zo ziet iedereen in één oogopslag hoe het met de IT-projecten staat.

In samenwerking met CIO.com.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business