België kende in 2013 een sterke groei van snelle internetverbindingen. 35 procent van de vaste internetaansluitingen is sneller dan 10 Mbps.


In 2013 is het aantal snelle internetverbindingen in België sterk toegenomen Tot 35 procent van de vaste internetaansluitingen is vandaag sneller dan 10 Mbps.

Dat blijkt uit een rapport dat Akamai, leverancier van clouddiensten, heeft gepubliceerd. Volgens dat rapport prijkt België momenteel op de zevende plaats van landen met een snelle internetinfrastructuur. Met een groeipercentage van 123 procent ten opzichte van eind 2012, is België bovendien de sterkste groeier in die rangschikking. Nederland is de tweede sterkste groeier, maar staat wel op op de derde plaats in de rangschikking.


Parallel steeg ook het IPv6-verkeer in het vierde kwartaal van 2013 tot 4,7 procent. Dat is een stijging van 23 procent ten opzichte van een kwartaal eerder.

“Dit nieuwe rapport van Akamai laat goed zien dat België over een uitstekende en snelle internetinfrastructuur bezit,” zegt Danielle Jacobs, directeur van de Belgische associatie voor ICT-managers Beltug. “Dit geeft een positief signaal richting het bedrijfsleven en de politiek, dat zich in onze optiek sterker zou moeten focussen op de digitale economie.”

79 procent van de vaste breedbandverbindingen in België zijn bovendien sneller dan 4 Mbps. Daarmee staat het op een dertiende plaats en laat het buurlanden Duitsland en Frankrijk achter zich. De gemiddelde internetsnelheid bedraagt in België 9,8Mbps, wat dan weer goed is voor een elfde plaats. Wereldwijde topper blijft Zuid-Korea met 71 procent van het internetverkeer boven 10 Mbps en een gemiddelde internetsnelheid van 21,9 Mbps.