Eigenaren van een iPhone 5 kunnen binnenkort eindelijk supersnel surfen via het 4G-netwerk van Base.

Apple geeft eindelijk toe aan de vraag van alle niet-Mobistarklanten met een iPhone om eerlijke concurrentie in acht te nemen. Vandaag is 4G voor iPhonegebruikers enkel toeganklijk voor klanten van Mobistar. Maar vanaf vrijdag 2 mei komt daar verandering in.

iPhone 5-gebruikers zullen toegang krijgen tot het 4G-netwerk van Base. Mobile Vikings maakt gebruik van het Base-netwerk en ook klanten van die provider kunnen zich op sneller internet verheugen. De 4G-functionaliteit van de iPhone 5, 5C en 5S zal vanaf begin volgende maand met de netwerken van beide Belgische providers compatibel zijn.

Dat iPhonegebruikers nog niet op andere 4G-netwerken dan dat van Mobistar kunnen ligt volledig aan de niet al te koosjere zakenpraktijken van Apple. Het bedrijf heeft een gunstige deal met Mobistar en wilde die provider uit de wind zetten door onnodig lang over de certificatie van de andere Belgische 4G-netwerken te doen. Een afspraak met Base en moederbedrijf KPN brengt daar nu dus verandering in.

Compatibele telefoons van alle andere fabrikanten kunnen al sinds dag één op ieder netwerk dat het supersnelle mobiele internet aanbiedt. Voorlopig vallen alleen nog Proximusklanten met een iPhone uit de boot.