Nieuws

Amazon Appstore telt 200.000 apps

Het aanbod in de Amazon Appstore is in het afgelopen jaar verdrievoudigd, maar blijft nog achterhinken op dat van Apple en Google.

De Amazon Appstore telt momenteel 200.000 applicaties. Dat heeft CEO Jeff Bezos zelf bekendgemaakt in een brief aan investeerders.

De Appstore is in het afgelopen jaar drie keer groter geworden en is momenteel in bijna 200 landen beschikbaar. De appwinkel is beschikbaar op Amazons eigen producten, maar kan ook op eender welke Androidtelefoon of -tablet worden geïnstalleerd. Hoewel het aanbod in de Appstore weinig verschilt van dat in Googles Play Store, is de appwinkel toch populair omdat er elke dag een app 24 uur lang gratis wordt aangeboden.

[related_article id=”158662″]

De Amazon Appstore werd in 2011 gelanceerd en telde toen 3.800 apps. In augustus vorig jaar waren er al 100.000 apps te vinden. Amazon heeft zijn aanbod dus op minder dan een jaar tijd kunnen verdubbelen, maar er is nog een lange weg te gaan om Apple en Google bij te benen. De App Store van Apple telt meer dan 1 miljoen apps en ook Google liet vorig jaar weten de kaap van 1 miljoen apps in de Play Store te hebben overschreden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business