Met zijn Dash-toestel zorgt Amazon voor de nieuwste innovatie in internetwinkelen. En dat met een toestel dat u gewoon in huis hebt.

Advertentie

Met het zogenaamde Dash-toestel zorgt Amazon voor de nieuwste innovatie in internetwinkelen. En dat met een toestel dat u gewoon in huis hebt.

Het opzet is om het thuisshoppen nog laagdrempeliger maken. Daar moet Amazon Dash (zie onder) dus mee voor zorgen. Het is een apparaatje dat de grootte heeft van een modale afstandsbediening. Het toestel bevat een een barcode scanner, een microfoon en is te verbinden met Wi-Fi.

Inspreken

Het Dash-apparaat biedt voor een gezin de mogelijkheid om producten, die uitgeput zijn in huis, te scannen. Met behulp van de microfoon kunnen gebruikers die producten ook zelf inspreken. Amazon Dash voegt deze dan automatisch toe aan uw boodschappenlijst. Gebruikers kunnen hun Dash-toestel koppelen aan hun eigen Wi-Fi-netwerk in huis. Hiermee kan na het samenstellen van het boodschappenlijstje alles online besteld worden. Vervolgens rest alleen nog het wachten op de bezorging.

Eerder maakte Amazon het al mogelijk om met behulp van een scanner app op de smartphone bepaalde producten in te scannen en op die manier een digitaal boodschappenlijstje samen te stellen. Dash is volgens Amazon geen vervanger van deze smartphone app, maar een aanvulling ervan. Voortaan heeft u dus geen smartphone meer nodig.