Nieuws

Blackberry nog twee jaar in het rood

Telefoonfabrikant Blackberry worstelt al enige tijd met zijn hardware. Ondanks bezuinigingen vermoedt een analist van Canaccord Genuity dat het nog tot maart 2016 duurt voordat het bedrijf uit de rode cijfers is.

Het gaat Blackberry de komende tijd niet voor de wind. Volgens de glazen bol van een analist presenteert het bedrijf voor nog minimaal twee jaar elk kwartaal rode cijfers.

Michael Walkley van Canaccord Genuity gaf maandag in een verslag aan onder de indruk te zijn van de vele bezuinigingen binnen Blackberry, maar vreest dat deze zetten voor de lange termijn voorlopig nog niet effectief genoeg zijn. Daarom verwacht hij dat het bedrijf nog verliezen rapporteert in het fiscale jaar 2015, dat vorige maand begonnen is.

Blackberry Enterprise Service
De kans bestaat dat de financiën van het bedrijf weer aantrekken na de lancering van zijn Blackberry Enterprise Service in november. Maar het is niet denkbaar dat het break-evenpunt komt voor de sluiting van het fiscale jaar 2016. Dat is pas in maart 2016.

In het laatste kwartaal van het fiscale jaar 2014, dat eindigde op 1 maart, had Blackberry een verlies van 423 miljoen dollar. Dit in vergelijking met een winst van 98 miljoen dollar een jaar eerder. De totale omzet verminderde met 64 procent, terug naar 976 miljoen dollar.

Verdergaande maatregelen
Ondanks zijn goedkeuring over Blackberry"s bezuinigingen, denkt Walkley dat het bedrijf verdergaande maatregelen dient te nemen vanwege de beperkte vraag naar de diensten. Zelfs de deal met Foxconn om Blackberry-smartphones te maken creëert onvoldoende mogelijkheden in de ontzettend concurrerende mobiele markt.

“Met alle respect voor de hardware van Blackberry, maar wij hebben moeite een precieze waarde te geven aan dit segment. Ondanks het partnerschap met Foxconn, denken wij dat het moeilijk blijft voor het bedrijf om een winstgevende hardware-afdeling te hebben tussen al het geweld van Apple, Samsung en een aantal Chinese Android-prijsvechters”, stelt Walkley.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business