Nieuws

Verklein de kloof tussen HR en IT

Een slechte samenwerking tussen HR en IT kan tot de verkeerde aanwervingen leiden. Beide departementen moeten hun huiswerk maken.

Als de CIO aan zijn HR-directeur vraagt om vijf IT-analisten te vinden die ervaring hebben met servervirtualisatie, krijgt hij waarschijnlijk een vragende blik terug. IT gaat zo snel dat HR-professionals gewoon niet kunnen volgen wat al die termen inhouden. Dat leidt tot problemen: de HR-managers nemen niet de juiste werknemers aan. Zeker als het gevraagde profiel een heel specifieke verzameling IT-vaardigheden moet hebben. HR is gewoon niet uitgerust om te evalueren of iemand ervaring heeft met devops, NoSQL of big data analytics.

Hoe complexer de technologieën worden, hoe meer de kloof tussen HR en IT zal groeien. Met de volgende drie stappen verkleint u die kloof:

1. Maak partners van HR en IT

De IT-manager die nieuwe werknemers wil, moet een verzameling vragen opstellen voor elke technologiediscipline die hij nodig heeft. Met die vragen kunnen kandidaten zich kwalificeren voor jobs in bijvoorbeeld cloud computing of virtualisatie. HR vult die vragen dan aan met eigen vragen om niet-technische competenties te evalueren, zoals communicatievaardigheden.

2. Geef HR-professionals inzicht in IT-projecten

HR-professionals zouden inzicht moeten krijgen in de reikwijdte van het nieuwe IT-project of -initiatief waarvoor u kandidaten zoekt. In plaats van dan gewoon cv’s te scannen op trefwoorden en acroniemen kan HR op zoek gaan naar gelijkaardige verantwoordelijkheden in gerelateerde domeinen. Iemand met heel wat ervaring met databases zou bijvoorbeeld een interessante kandidaat zijn voor een project aan de back-end.

3. HR-professionals moeten up-to-date blijven

HR-professionals zouden regelmatig websites van IT-leveranciers moeten bekijken en YouTube en Wikipedia raadplegen. Daardoor krijgen ze kijk op de nieuwste ontwikkelingen en leren ze hoe die nieuwe technologieën in bedrijven gebruikt worden. HR zou ook maandelijks met IT moeten communiceren, zodat ze up-to-date zijn over de projecten waar IT aan werkt.

In samenwerking met CIO.com.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business