Nieuws

Zeven zaken die u nog niet wist over Microsoft Office

Microsoft Office is door de jaren heen heel wat veranderd. Het is al lang niet meer het saaie kantoorpakket dat het ooit was.

Microsoft Office en Office 365 zijn in volle ontwikkeling. Productnamen zijn veranderd, nieuwe API’s zijn toegevoegd en andere producten en diensten zijn geïntegreerd. Hier zijn zeven zaken die u misschien nog niet wist over het ‘nieuwe’ Office:

1. Office 365 wordt sociaal en krijgt big data

Office 365 krijgt een Groups-functie die conversaties, agenda’s, e-mails en bestanden samenbrengt, zodat leden van die groep eenvoudiger als een team kunnen samenwerken. En met de Office Graph krijgt het kantoorpakket een snuifje big data: het analyseert informatie, interacties en activiteiten om relevante content aan de gebruiker te presenteren.

2. Yammer wordt verweven met Office 365

Sinds Microsoft in de zomer van 2012 Yammer overnam, is het enterprise social network al geïntegreerd in SharePoint. Microsoft plant echter ook een “Inline Social” systeem om conversaties in documenten te hebben die in SharePoint Online of OneDrive for Business opgeslagen zijn. Waarschijnlijk zal dit gebaseerd zijn op Yammer-technologie.

3. OneDrive for Business en Office Online

Er zijn weer wat producten van naam veranderd. De cloudopslagdienst SkyDrive heet nu OneDrive, en SkyDrive Pro draagt de naam OneDrive for Business. En de Office Web apps heten nu Office Online, zoals Word Online en Excel Online.

4. Meer integratie tussen Lync en Skype

Midden 2013 implementeerde Microsoft voice connectivity tussen Skype, dat het in mei 2011 overnam, en Lync. Tegen het midden van dit jaar moeten ook videogesprekken tussen beide netwerken mogelijk zijn en er zijn nog meer integratieplannen.

5. Nieuwe API’s

Microsoft heeft een software development kit (SDK) voor Windows 8 en Android uitgebracht. Ontwikkelaars kunnen daarmee mobiele apps bovenop Office 365 bouwen. De nieuwe API’s laten onder andere self-service site provisioning toe en ondersteunen ook bestandsacties in OneDrive for Business.

6. Office 365 is Microsofts snelste groeiende product ooit

Microsoft heeft een grote gok gemaakt met zijn focus op cloudsoftware. Die gok begint echter effect te hebben. Volgens de softwaregigant uit Redmond haalt Office 365 (en zijn voorganger Business Productivity Online suite) al 18 opeenvolgende kwartalen een driecijferige groei.

7. Office 365 is goedkoop beschikbaar bij GoDaddy

In het begin van 2014 lanceerde Microsoft drie goedkope Office 365 pakketten die enkel bij GoDaddy te verkrijgen zijn. Dat begint vanaf 3,99 dollar per maand voor 5 GB e-mailopslag, een kalender, contacten en 2 GB cloudopslag.

In samenwerking met CIO.com.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business