Bedrijven, en de vooral de grotere, beschikken over meer applicaties dan goed voor hen is. Voor CIO's en IT-afdelingen is het een hele klus om het overzicht te bewaren.


Bedrijven, en de vooral de grotere, beschikken over meer applicaties dan goed voor hen is. Voor CIO’s en IT-afdelingen is het een hele klus om het overzicht te bewaren.

Dat blijkt uit een internationale studie bij meer dan duizend CIO"s en senior IT-beslissers, uitgevoerd door dienstverlener Capgemini. Het kluwen van applicaties wordt binnen internationale organisaties alsmaar complexer. Dit zet druk op de IT-afdeling en verhindert de digitale transformatie van organisaties.


Enkele cijfers:

– Volgens de studie is, in de afgelopen drie jaar, het aantal IT-beslissers die oordelen dat hun bedrijf meer toepassingen heeft  dan het nodig gestegen. Van iets meer dan een derde (34 procent) gaat het tot bijna de helft (48 procent) nu.

– Slechts 37 procent gelooft dat de meerderheid van hun toepassingen bedrijfskritisch zijn.

– Bijna driekwart (73 procent) is van mening dat ten minste een vijfde van hun huidige applicaties dezelfde functionaliteit delen, en dus best worden geconsolideerd.

– 57 procent is van mening dat ten minste een vijfde van hun applicaties moeten worden teruggetrokken of vervangen.

William Visterin is B2B hoofdredacteur bij Minoc Media Services. Hij staat in voor het vakblad Smart Business en de seminar reeks Business Meets IT, waar hij ook als keynote spreker fungeert. Ook een flink deel van de zakelijke content en research (over oa cloud, datacenter, mobile, security, business software, outsourcing, telecom,…) is van zijn hand. William schrijft én spreekt over IT, telecom, internet en business, en het liefst zelfs over allevier tegelijk.