Nieuws

Bedrijven worstelen met overbodige software

Bedrijven beschikken over meer applicaties dan goed voor hen is. Voor CIO's en IT-afdelingen is het een hele klus om het overzicht te bewaren.

Vooral de grotere bedrijven beschikken over meer applicaties dan goed voor hen is. Voor CIO’s en IT-afdelingen is het een hele klus om het overzicht te bewaren.

Dat blijkt uit een internationale studie bij meer dan duizend CIO"s en senior IT-beslissers, uitgevoerd door dienstverlener Capgemini. Het kluwen van applicaties wordt binnen internationale organisaties alsmaar complexer. Dit zet druk op de IT-afdeling en verhindert de digitale transformatie van organisaties.

Volgens de studie is het aantal IT-beslissers die zeggen dat hun bedrijf meer toepassingen heeft dan nodig in de afgelopen drie jaar gestegen. Van iets meer dan een derde (34 procent) gaat het tot bijna de helft nu (48 procent).

Slechts 37 procent gelooft dat de meerderheid van zijn toepassingen bedrijfskritisch is. Bijna driekwart (73 procent) is van mening dat ten minste een vijfde van zijn huidige applicaties dezelfde functionaliteit deelt, en dus het best wordt geconsolideerd.

57 procent is van mening dat ten minste een vijfde van zijn applicaties moet worden teruggetrokken of vervangen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business