De langverwachte update voor Windows 8.1 is nu al voor iedereen te downloaden. Rechtstreeks van de Microsoft-servers.

Advertentie

De langverwachte update voor Windows 8.1 is nu al voor iedereen te downloaden. Niet van een duistere Oost-Europese of Chinese site, maar rechtstreeks van de Microsoft-servers.

De nieuwe lente-update voor Windows 8.1  kreeg enkele dagen geleden de RTM-status (release to manufacturing) en zou daarna via een zorgvuldig opgebouwd watervalsysteem naar het grote publiek uitgerold worden. Eerst zouden bronnen binnen Microsoft zelf over de code beschikken, daarna abonnees van het MSDN of Microsoft Delevopment Network en dan het grote publiek, via Windows Update vanaf begin april.

Plannen in de war gestuurd
Enkele slimmeriken op het forum van MyDigitalLife hebben die plannen echter flink in de war gestuurd. Het is perfect mogelijk om nu al de bestanden van de Microsoft-servers te downloaden, via directe links of via een hack van je register. Met die laatste manier waarschuwt Windows Update je nu al dat je een download voor je OS moet binnenhalen.

De registerhack lijkt wel niet altijd te werken, in sommige gevallen gebeurt er helemaal niks.

Zes updates, 761 MB groot
Het complete pakket bestaat uit zes updates, de grootste bevat de Windows 8.1 Feature Pack. Samen zijn ze 761 MB groot. De kans bestaat dat Microsoft nog kleine wijzigingen aan de code aanbrengt voor de grote release in april. 


Geen velden gevonden.