Nieuws

Zeven feiten over gegevens in de cloud

Zowel cloudproviders als gebruikers krijgen met een nieuwe realiteit te maken in de snel evoluerende wereld van cloud data management. De invloed op IT is niet meer te stuiten.

Hoe we onze gegevens opslaan en er toegang tot krijgen, is drastisch aan het veranderen. Dat alles dankzij de cloud, die meer biedt dan goedkope infrastructuur:

1. Multicloud wordt de norm

Niemand wil al zijn eieren in één mandje leggen. Vroeger was Amazon Web Services (AWS) de enige keuze die ontwikkelaars hadden. Tegenwoordig zijn clouddiensten perfect door elkaar te gebruiken, met naast AWS ook SoftLayer, Rackspace en Windows Azure.

2. Openbron krijgt de overhand

Het tempo van technologische innovatie bijhouden is voor één bedrijf bijna niet meer te doen. Openbronsoftware stelt bedrijven echter in staat om in samenwerking met anderen de beste technologieën en platformen te kiezen en goedkoop te innoveren.

3. Verticale integratie is niet belangrijk

Heel wat bedrijven hebben nog nooit de hardware aangeraakt die hun toepassingen draait. Ook de software en diensten die erboven draaien, maken eigenlijk niet uit. Terwijl u vroeger met verticale integratie kosten kon besparen, is daar in de cloud geen enkele reden voor.

4. NoSQL is volwassen

Hoewel NoSQL de laatste jaren heel wat bekritiseerd is, zullen IT-departementen uiteindelijk hun vrees voor het nieuwe overwinnen en de voordelen van een schemaloze aanpak appreciëren. NoSQL is al lang volwassen en heeft heel wat te bieden.

5. De focus ligt op de gegevenslaag

De echte waarde ligt in de cloudeconomie niet in het netwerk, de verwerkingskracht of de opslag, maar in de gegevens die door uw systemen en toepassingen gegenereerd worden. Alle andere technologische beslissingen hangen daarvan af.

6. IaaS is een commodity

Infrastructure-as-a-Service (IaaS) wordt meer en meer als een commodity met lage marges beschouwd. Alleen de grote cloudproviders zullen overblijven, omdat zij de schaalgrootte hebben om te blijven innoveren.

7. Zelfbouw valt uit de gratie

De voordelen om met een gespecialiseerde cloudprovider te werken zijn nu groter dan in het verleden. Vraag uzelf af of de tijd die u besteedt aan het zelf bouwen van een oplossing niet beter in uw kernactiviteit geïnvesteerd wordt.

In samenwerking met InfoWorld.com.

Op dinsdag 13 maart organiseren ZDNet en Smart Business een gratis seminarie over big data, in de populaire Business Meets IT-seminariereeks. Meer informatie vindt u op de website van Business Meets IT.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business