Nieuws

Gebruik tablets explodeert in Belgisch zakenleven

Het gebruik van tablets door bedrijven is op twee jaar tijd meer dan verdubbeld. Bedrijven schakelen ook steeds meer tablets in.

Het gebruik van tablets door bedrijven is op twee jaar tijd meer dan verdubbeld. Bedrijven schakelen ook steeds meer tablets in. Dat blijkt uit ons onderzoek bij Belgische bedrijven naar aanleiding van ons gratis seminarie van 13/3 over mobile security en BYOD.

Aan het begin van 2014 geeft een kwart van de Belgische bedrijfsvestigingen, waar ten minste 50 personen werkzaam zijn, aan dat er aan werknemers tablets ter beschikking worden gesteld vanuit de werkgever.

150 procent groei

Een jaar geleden lag dat op 18 procent en begin 2012 kwam dit bij net onder de 10 procent voor. Dat komt neer op een toename in aantal het bedrijfsvestigingen met zakelijke tablets van 36 procent in de afgelopen 12 maanden.

Van 2012 tot 2014 bedraagt de groei zelfs 150 procent in aantal locaties waar zakelijke tablets worden gebruikt.

Gemiddeld 14 tablets

In dezelfde periode, 2012-2014, nam het gemiddeld aantal tablets dat op een locatie in gebruik is toe van 8 naar 14 tablets. Het type organisatie, een publieke instelling of een locatie van een Multinational enzovoorts, lijkt minder van invloed op de aanwezigheid van tablets dan de omvang van de locatie in aantal geautomatiseerde werkplekken.

Het onderzoek is gebaseerd op 2.200 interviews die Computer Profile de afgelopen zes maanden voerde met Belgische publieke en commerciële instellingen met 50 of meer medewerkers.

Op dinsdag 13/3 organiseert ZDNet en Smart Business een gratis seminarie over Bring Your Own Device en Mobile Security in het teken van onze populaire Business Meets IT-seminariereeks. Meer informatie over het mobile business seminarie vindt u op de website van Business Meets IT.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business