Nieuws

Facebook stopt met e-mail

Facebook gooit de handdoek in de ring na vergeefse pogingen om zijn gebruikers te bekeren tot het eigen e-mailsysteem.

Facebook heeft bekendgemaakt dat het zijn e-maildienst opgeeft. Dat is omdat de meeste mensen hun Facebook-mailadres niet gebruiken, en "zodat we ons kunnen concentreren op het verbeteren van onze mobiele berichten voor iedereen”, zo zegt de socialemediagigant zelf.

Het bedrijf lanceerde zijn e-mailservice in 2010, en veroorzaakte er een golf van protest mee in 2012, toen het je standaardadres voor berichten automatisch veranderde naar het Facebookadres van de gebruiker.

Het project werd algemeen gezien als een aanval op Gmail, door gebruikers van het grootste sociale netwerk over te halen om van e-mailaccount te veranderen. Maar Facebook geeft nu toe dat dit niet gewerkt heeft.

“We brengen mensen die hun @facebook-mail wel gebruiken op de hoogte dat de dienst aan het veranderen is”, zegt de woordvoerder van het bedrijf.

“Als iemand een e-mail stuurt naar je @facebook-adres, gaat die niet meer naar je berichten in je Facebook-account. In plaats daarvan zal de mail doorgestuurd worden naar het primaire e-mailadres op je account. Gebruikers hebben ook de optie om de forwardfunctie af te zetten.”

Dit nieuws komt een paar dagen na Facebooks overname van berichtenservice WhatsApp, voor een totaalbedrag van 19 miljard dollar in cash en aandelen.

Die deal voegt de 450 miljoen gebruikers van Whatsapp toe aan het grootste sociale netwerk ter wereld. Facebook kan meer dan 1,2 miljard gebruikers op de teller zetten. Maar WhatsApp zal een onafhankelijke entiteit met zijn eigen bestuursraad zal blijven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business