Autobedrijf Local Motors bouwt op de International Manufacturing Technology Show in september het eerste voertuig met 3D-geprinte materialen.

Local Motors heeft zich voorgenomen het eerste elektrische voertuig te fabriceren dat gemaakt is met behulp van 3D-printtechnologie.

Het autobedrijf zegt dat AMT – Assocation for Manufacturing Technologie – vooraan in de rij staat voor een 3D-geprinte auto. Het voertuig wordt gemonteerd en getoond op de International Manufacturing Technology Show van 8 tot en met 13 september in Chicago.

In 2012 bouwde Local Motors zijn vlaggenschip Rally Fighter van nul in een periode van vijf dagen tijdens de zes dagen durende show. Dit jaar wil het bedrijf aantonen dat de 3D-printtechnologie niet alleen geschikt is voor architectuur, ontwerp en protheses, maar ook om de kosten van toekomstige voertuigen wat te drukken.

Inspiratie
“Local Motors is zonder twijfel de nieuwkomer die de afgelopen decennia de auto-industrie het meest op zijn kop heeft gezet”, zegt Bonnie Gurney, communicatieadviseur voor AMT. “De innovaties die het bedrijf doorvoert in het ontwerp, de productie en de verkoop van voertuigen zijn al sinds 2007 een inspiratie.”

“Samenwerking met Local Motors om veilige, functionele, lichte en efficiënte auto"s op te leveren via innovatieve productiemethodes, is momenteel de kern van onze inzet om van de wereldwijde technologische ontwikkelingen een standaard te maken”, laat Gurney weten.

Duurzaam
De voltooide auto wordt ingezet als voorbeeld hoe duurzame groene technieken de uitstoot van broeikasgassen kunnen verminderen en de productiekosten kunnen verlagen. Tevens ontstaan moderne producten, met als positief gevolg nieuwe mogelijkheden voor goedbetaalde banen.