Nieuws

Zeven beveiligingsblunders met mobiele apparaten

Dankzij smartphones en tablets zijn werknemers overal productief. Aan de andere kant creëren de nieuwe mogelijkheden ook heel wat kansen op beveiligingsblunders. Hoe vermijdt u die?

Wat u met uw smartphone doet, kan ernstige gevolgen hebben voor uw persoonlijke privacy en veiligheid, maar ook voor gevoelige gegevens van uw werkgever. Wat zijn de grootste blunders die u kunt begaan?

1. U vergrendelt uw apparaat niet

Ook al is het niet de meest effectieve beveiliging, uw apparaat vergrendelen is wel een goede eerste verdedigingslijn. Gebruikt u een pin of wachtwoord of zelfs de vingerafdrukscanner van de iPhone 5S, dan kunt u uw verloren smartphone lang genoeg beschermen tot u hem gevonden hebt of op afstand kunt wisssen.

2. U installeert geen updates

Er worden constant beveiligingsgaten in apps gevonden. Als u uw apps niet up-to-date houdt, vormt dat een beveiligingsrisico, niet alleen voor uzelf maar ook voor uw werkgever.

3. U slaat bedrijfsinformatie op ongeoorloofde apparaten op

Heeft uw werkgever een BYOD-beleid (bring your own device), dan kunt u gerust bedrijfsinformatie op uw smartphone opslaan omdat er beveiligingsmaatregelen voorzien zijn. Zonder BYOD neemt u echter een groot risico als u zomaar bedrijfsinformatie op uw smartphone opslaat.

4. U opent twijfelachtige inhoud

Als u links opent die van onbekende bronnen komen of apps downloadt van third-party appwinkels, kunt u wel eens kwaadaardige software op uw apparaat binnenhalen.

5. U volgt geen socialemediabeleid

De meeste bedrijven hebben een beleid over sociale media. Volgt u dat niet, dan lekt u misschien gevoelige informatie die tegen uw werkgever gebruikt wordt.

6. U gebruikt geen MDM of encryptie

Dit is een fout die de IT-afdeling zeker niet mag maken. Bedrijven moeten altijd een vorm van encryptie of MDM (mobile device management) hebben voor elk apparaat dat toegang krijgt tot het bedrijfsnetwerk en bedrijfsgegevens.

7. U gebruikt onveilige netwerken

Als u WiFi gebruikt in plaats van de 3G-dataverbinding van uw smartphone, gebruik dan geen open netwerken. Anderen kunnen daardoor immers gevoelige informate van uw apparaat onderscheppen.

In samenwerking met Networkworld.com.

Op dinsdag 13/3 organiseert ZDNet en Smart Business een gratis seminarie over Bring Your Own Device en Mobile Security in het teken van onze populaire Business Meets IT-seminariereeks. Meer informatie over het mobile business seminarie vindt u op de website van Business Meets IT.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business