Nieuws

Gebruik van enterprise apps groeit

Bedrijven gebruiken meer mobiele apps om hun werknemers productiever te laten samenwerken. Enterprise apps groeien vooral in business intelligence, social business en veilige webbrowsers.

Het gebruik van mobiele apps is binnen bedrijven met 54% gegroeid tussen het derde en vierde kwartaal van 2013. Dat blijkt uit het Good Technology Mobility Index Report Q4 2013 van Good Technology, een leverancier van mobile security producten voor bedrijven.

Bedrijven gebruiken enterprise apps nog altijd voornamelijk om documenten op mobiele apparaten aan te passen, maar ook meer en meer voor bestandstoegang en de focus verschuift ook meer naar op maat gemaakte apps (een groei van 55% tussen het derde en vierde kwartaal van 2013). Business intelligence, social business en veilige webbrowsers zijn andere groeidomeinen.

Apple groeit nog

Apples besturingssysteem iOS groeit nog altijd onder de klanten van Good Technology, met een aandeel van 54%, terwijl Androids aandeel afnam tot 26% van de toestellen. Android-tablets bleven gelijk, terwijl het aantal Android-smartphones lichtjes afnam. Het aantal activaties van Windows Phone toestellen bleef constant op 1%. BlackBerry komt niet in het onderzoek voor omdat Good Technology het platform niet ondersteunt in zijn beveiligingsplatform.

Op dinsdag 13/3 organiseert ZDNet en Smart Business een gratis seminarie over Bring Your Own Device en Mobile Security in het teken van onze populaire Business Meets IT-seminariereeks. Meer informatie over het mobile business seminarie vindt u op de website van Business Meets IT.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business