Microsoft herdoopt Office Web Apps tot Office Online en maakt het gratis kantoorpakket in de cloud makkelijker vindbaar.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!De Office Web Apps van Microsoft gaan vanaf nu door het leven onder de naam Office Online. De reus uit Redmond hoopt zijn gratis kantoorpakket in de cloud op die manier makkelijker vindbaar te maken.

Microsoft biedt Office Web Apps al aan sinds 2010. Het pakket geeft toegang tot afgeslankte versies van Word, Excel, PowerPoint en OneNote in de cloud. Toch konden veel consumenten de weg naar de Web Apps maar moeilijk vinden.

In een poging om de online versie van Office meer toegankelijk en beter vindbaar te maken, heeft Microsoft het pakket herdoopt tot Office Online en meer prominent in beeld gebracht op de website www.office.com. Het gratis Office Online staat los van Microsofts (betaalde) Office 365-abonnement, maar biedt vanzelfsprekend ook minder mogelijkheden.

Naast een naamsverandering, heeft Microsoft ook honderden nieuwe sjablonen toegevoegd voor de opmaak van documenten in de online versies van Word, PowerPoint en Excel. In november vorig jaar werd ook reeds de functionaliteit toegevoegd om in real time samen te werken aan één document. Dat kan vanuit Office Online of via de desktopversie van Office.

De introductie van Office Online volgt kort op de naamsverandering van Microsofts cloudopslagdienst SkyDrive naar OneDrive. Microsoft moest de naam van SkyDrive veranderen nadat het in het Verenigd Koninkrijk een rechtszaak verloor tegen de Britse mediareus BSkyB. Naast een nieuwe naam, heeft OneDrive ook een aantal nieuwe functies gekregen.