Nieuws

Wat doen bedrijven vandaag met big data?

Wilt u weten hoe u big data in uw bedrijf wilt gebruiken, kijk dan wat anderen vandaag al met deze technologie doen.

De markt van technologie en diensten voor big data groeit jaarlijks met 27% tot een totale waarde van 32,4 miljard dollar in 2017, zo verwacht IDC. Uit de 2014 Big Data Survey blijkt dat bedrijven big data als volgt gebruiken:

1. Betere beslissingen… en sneller

De twee belangrijkste doelstellingen die bedrijven in big data doen investeren zijn het verbeteren van de kwaliteit (59%) en de snelheid (53%) van beslissingen.

2. Petabytes

De gemiddelde hoeveelheid gegevens waarover respondenten beschikken bedraagt 164 terabytes. 6% beheert al meer dan een petabyte.

3. Gegevensoverlast

Bedrijven die niet klaar zijn om een groot aantal gegevens te verwerken, verliezen daardoor omzet omdat ze niet snel genoeg informatie vinden of moeten belangrijke beslissingen uitstellen.

4. Bedrijven willen investeren

Hoewel de budgetten beperkt zijn, zien de meeste bedrijven geen problemen om de ROI van investeringen in big data te demonstreren.

5. Schaars talent

Bedrijven maken zich erover zorgen dat ze de juiste mensen vinden om het meeste uit big data te halen: vooral datawetenschappers, data-architecten en data-analisten.

6. Beveiliging is niet het urgentste punt

Beveiliging komt pas na het beperkte budget en schaars talent als belangrijkste bezorgdheid. Bijna de helft van de respondenten vindt zijn bestaande beveiligingsoplossingen adequaat voor hun bigdataprojecten.

7. Bedrijfsprocessen en cultuur

Initiatieven rond big data in de bedrijfsprocessen en cultuur van een organisatie integreren is een hele uitdaging. De helft van de respondenten vond beide extreem uitdagend of heel uitdagend.

8. Succes door partnerschap

Big data is geen alleenrecht van de IT-afdeling: volgens 36% van de respondenten waren ook de businessleiders betrokken met een bigdataproject.

9. Meer dan een hype

Slechts 5% van de bedrijven denkt dat big data een hype is en hun bigdataplannen samen met de hype gaan liggen. Bijna de helft daarentegen verwacht dat big data over drie jaar wijd verspreid zal zijn in het bedrijf; 26% verwacht mainstream gebruik in een of meer afdelingen.

In samenwerking met NetworkWorld.com.

Op dinsdag 13/3 organiseert ZDNet en Smart Business een gratis seminarie over Big Data in het teken van onze populaire Business Meets IT-seminariereeks. Meer informatie over het mobile business seminarie vindt u op de website van Business Meets IT.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business