Nieuws

Zakelijk gebruik Wi-Fi steeds belangrijker

Het zakelijk gebruik van Wi-Fi wordt steeds belangrijker voor de markt. Getuige hiervan de zet van Linksys, dat de markt voor zakelijke Wi-Fi oplossingen betreedt.

Veel bedrijven worden geconfronteerd met een snelle toename van het aantal aangesloten laptops, smartphones en tablets en een toename in het gebruik van multimedia en video op hun netwerken.

Linksys

De markt speelt in op deze trend. Na de introductie van de eerste netwerkswitches, VPN-routers en IP-surveillanceproducten eerder dit jaar heeft Linksys zijn zakelijke portfolio nu uitgebreid met de eerste Wi-Fi access points.

Deze nieuwe access points zijn bedoeld voor bedrijven die een draadloos netwerk willen aanleggen of een bestaande draadloze infrastructuur willen upgraden. De nieuwe modellen zijn in te zetten als access point, of als range extender.

De Linksys Business Wireless-N Access Points zijn voorzien van de veel gebruikte 802.11n draadloze technologie voor een snel en betrouwbaar draadloos netwerk en ondersteuning van geavanceerde functies zoals Power over Ethernet, Rogue AP Detection en 802.11x supplicant voor verbeterde beveiliging.

Kantoor

"Wi-Fi wordt steeds belangrijker voor bedrijven en wordt ingezet om vele redenen. In kantooromgevingen stelt een draadloos netwerk medewerkers in staat om overal te werken, geeft het mobiele apparaten snel en voordelig toegang tot het internet en maakt het nieuwere toepassingen mogelijk zoals voice over IP en videoconferencing”, zegt Steven Lin, director of product management, Linksys Business

Tegelijkertijd gebruiken hotels, winkels en restaurants Wi-Fi voor service-doeleinden. “Binnen productie- en logistieke faciliteiten wordt het gebruikt zodat draagbare apparaten real-time voorraadbeheer kunnen realiseren", zegt Steven Lin, director of product management, Linksys Business. "Alle bedrijven hebben één ding gemeen: ze willen hun bedrijfsprocessen zo soepel mogelijk laten verlopen en daar hebben ze een betrouwbare infrastructuur voor nodig.”

Op dinsdag 13/3 organiseert ZDNet en Smart Business een gratis seminarie over Bring Your Own Device en Mobile Security in het teken van onze populaire Business Meets IT-seminariereeks. Meer informatie over het mobile business seminarie vindt u op de website van Business Meets IT.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business