Nieuws

Office op de iPad: sneller dan u denkt

Microsoft Office voor de iPad, codenaam Miramar, komt eraan. Wellicht sneller dan je gedacht, met een verschijningsdatum medio 2014.

De komst van Microsoft Office naar de iPad (codenaam Miramar) is, in tegenstelling wat velen beweren, zeker geen gepasseerd station. Sterker nog, de kans is groot dat het eerder op de markt komt dan Microsofts eerste touchversie van Office, die luistert naar de codenaam Gemini.

Werknemers van Microsoft hebben bevestigd, zij het op een omslachtige manier, dat Office voor de iPad bestaat en eraan komt. De laatste keer dat we erover hoorden, kwam het van voormalig topman Steve Ballmer die aangaf dat het enige tijd na de eerste touchversie van Office zou verschijnen. Dit Gemini-project is Microsofts Metro-stijl/Windows Store-versie van Word, Excel, PowerPoint en OneNote.

Het schijnt echter dat Ballmer en andere hoge heren binnen het bedrijf eind vorig jaar van gedachten zijn veranderd. Zij namen de suggestie van het Office-team over om Office voor de iPad uit te brengen zodra de software klaar is, ook al betekent dit dat het verschijnt voor de Windows 8-versie. Naar verluidt ligt de nieuwe verschijningsdatum ergens medio 2014, waar dit eerst nog het najaar was.

Abonnement
Het is nog niet helemaal duidelijk hoe Microsoft het beschikbaar maken van Office voor de iPad gaat aanpakken. De kans is groot dat het op eenzelfde manier gebeurt als bij Office 365, met een abonnement. Het opslaan van bestanden gaat waarschijnlijk standaard in OneDrive, met de mogelijkheid om ook lokaal op te slaan.

Dit is allemaal uitgelekt en samengesteld op basis van bronnen binnen en nabij het bedrijf. Woordvoerders van Microsoft geven momenteel geen enkel commentaar op iets wat te maken heeft met Office en de iPad. Maar Office voor de iPad komt eraan en wellicht sneller dan je denkt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business