Nieuws

Aantal app-ontwikkelaars in ons land verdubbelt in één jaar

Technologiefederatie Agoria telt in ons land 150 app-bedrijven en zo'n 1000 app-ontwikkelaars, meer dan een verdubbeling tegenover één jaar geleden.

 

De groei van de app-economie in ons land gaat onverminderd door. Technologiefederatie Agoria telt nu al 150 app-bedrijven en zo’n 1000 app-ontwikkelaars, meer dan een verdubbeling tegenover één jaar geleden.

In werkelijkheid gaat het om een veelvoud aan jobs, want na de ontwikkeling van apps, worden er ook jobs gecreëerd in functies bij de afnemende bedrijven en de sales en marketing rond deze producten.

Meer B2B

Waren apps tot voor kort vooral consumentgericht, zijn ze nu bezig aan de verovering van de B2B-markt en worden ze ook steeds meer gebruikt op de werkvloer in productieprocessen. 

De opmars van apps heeft voor een groot stuk te maken met de groei van de smartphone. Zo zal de kaap van 50% smartphonebezitters in België dit jaar in zicht komen. “En dat zal een keerpunt inluiden voor de ICT-markt", meent Tanguy De Lestré van Agoria. "We stellen vast dat steeds meer bedrijven “mobile first“ en zogenaamde “API-first”-projecten ontwikkelen. Dit wil zeggen dat ze eerst producten ontwikkelen voor op tablets en smartphones, pas daarna voor andere schermen.”

 

Op dinsdag 13/3 organiseert ZDNet en Smart Business een gratis seminarie over Bring Your Own Device en Mobile Security in het teken van onze populaire Business Meets IT-seminariereeks. Meer informatie over het mobile business seminarie vindt u op de website van Business Meets IT.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business