Nieuws

Zeven tips om uw mobiele apparaten te beveiligen

Mobiele apparaten leveren heel wat productiviteitswinst op voor uw werknemers, maar dat gaat ten koste van potentiële beveiligingsinbreuken. Een juiste aanpak is dus essentieel.

De beveiliging van mobiele apparaten stelt u voor een aantal specifieke uitdagingen. Met de volgende zeven best practices reduceert u de risico’s:

1. Gebruik antimalware

Mobiele besturingssystemen zoals iOS en (in het bijzonder) Android worden meer en meer het slachtoffer van malware. Up-to-date antimalwaresoftware is dus geen luxe, zeker niet op apparaten voor bedrijfsgebruik.

2. Communiceer via een VPN

Alle communicatie tussen een mobiel apparaat en het bedrijf of een cloudgebaseerd systeem zou via een VPN (virtual private network) moeten verlopen. Dat versleutelt niet alleen het netwerkverkeer, maar biedt ook mogelijkheden voor het loggen van toegang, authenticatie van gebruikers en beheer.

3. Vereis sterke authenticatie

Op een gebruikersnaam en wachtwoord vertrouwen op accounts is niet veilig genoeg, zeker niet op mobiele apparaten die wel eens verloren raken of gestolen worden. Vereis daarom dat toegang tot belangrijke informatie en systemen met tweefactorauthenticatie of one-time passwords afgeschermd wordt.

4. Hou toezicht op third-party software

Voorzie een manier om het gebruik van third-party software te beperken of te blokkeren. Zo voorkomt u misbruik door rogue software.

5. Leid mobiel verkeer om langs een veilige gateway

Leid alle netwerkverkeer van mobiele apparaten om langs een speciale gateway met een aangepaste firewall en veiligheidscontroles. Zo beperkt u eenvoudig toegang tot bepaalde protocols en diensten om informatielekken te voorkomen.

6. Timmer mobiele apparaten dicht

Zorg dat alle mobiele apparaten een veilige configuratie gebruiken, nog voor de werknemers ermee aan de slag gaan. Dat betekent bijvoorbeeld onveilige netwerken vermijden en Bluetooth verbergen of zelfs volledig uitschakelen.

7. Laat uw mobiele beveiliging auditen

Huur minstens één keer per jaar een beveiligingsspecialist in om een penetratietest op uw mobiele apparaten uit te voeren. Zo weet u voor welke bedreigingen u kwetsbaar bent.

In samenwerking met CIO.com.

Op dinsdag 13/3 organiseert ZDNet en Smart Business een gratis seminarie over Bring Your Own Device en Mobile Security in het teken van onze populaire Business Meets IT-seminariereeks. Meer informatie over het mobile business seminarie vindt u op de website van Business Meets IT.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business