Nieuws

Banken investeren meer in big data

Banken krijgen meer en meer gegevens te verwerken. Meer investeringen in big data zijn daarom onafwendbaar.

Terwijl de retailbanken in 2013 wereldwijd 6,9 miljard dollar uitgaven aan management information systems, zal dat bedrag aan het eind van 2018 maar liefst 9,3 miljard dollar bedragen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van het analistenbureau Ovum.

De grootste uitdagingen van banken zijn op dit moment het genereren van inkomsten en risico- en compliancemanagement. Om die uitdagingen aan te pakken denken de banken meer te investeren. Terwijl tussen 2011 en 2013 de investeringen in de banksector met meer dan 4 procent groeiden, zal de groei tussen 2014 en 2018 versnellen, naar verwachting tussen 5,3 en 6,4 procent.

Big data
Banken registreren momenteel meer gegevens dan ze gewend zijn, niet alleen voor risicomanagement en marketinginformatie, maar ook voor de optimalisatie van hun infrastructuur.

Big data kan essentiële inzichten in die domeinen opleveren. Het is dan wel essentieel dat banken hun gegevens begrijpen, want weten of het om gestructureerde of ongestructureerde gegevens gaat zal de architecturale en analytische aanpak bepalen.

Een bigdataproject gaat echter niet alleen over technologie, waarschuwt senioranalist Jaroslaw Knapik: “Gegevens zijn alleen te vertrouwen als er mensen zijn die rechtstreeks verantwoordelijkheid dragen over de nauwkeurigheid en als er een formele levenscyclus gedefinieerd is. De ideale oplossing vereist een combinatie van mensen, processen en technologie.”

Op dinsdag 13 maart houden ZDNet en Smart Business een gratis seminarie over big data in de populaire Business Meets IT-reeks. Meer informatie over het seminarie vind je op de website van Business Meets IT.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business