Microsoft transformeert de Office Web Apps naar Office Online, een gratis softwarepakket dat waarschijnlijk op korte termijn beschikbaar is.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Het moment dat Microsoft de Office Web Apps opnieuw lanceert als Office Online komt steeds dichterbij. Dit valt op te maken uit onderstaand screenshot, waarin je verschillende producten van de softwaregigant kunt vergelijken.

Office Online is de gratis versie naast Office 365 Home Premium en Office 365 University. Wanneer je op Learn more klikt, kom je momenteel uit op de pagina van Office Web Apps.

Office Web Apps
Microsoft biedt de Office Web Apps al aan sinds 2010. In dit pakket vind je vereenvoudigde versies van Word, Excel, PowerPoint en OneNote. Toch weten veel consumenten niet van het bestaan van deze apps.

Tot nu toe heeft Microsoft de Office Web Apps vooral weggezet als functionaliteit van SkyDrive, de cloudopslagplek waarvan de naam binnenkort verandert naar OneDrive.

Vanuit het screenshot kun je opmaken dat Microsoft gaat proberen Office Online toegankelijker en makkelijker te maken voor een breed publiek. Verder lijkt het erop dat het bedrijf overweegt om Office Online onderdeel te maken van het volgende Office-pakket, dat de codenaam Office 16 heeft.

OneDrive
Verwant aan dit nieuws is het bericht van LiveSide met mogelijk nieuwe functionaliteiten van OneDrive. Zo wil Microsoft gaan werken met bonusruimte wanneer je nieuwe gebruikers aandraagt voor de cloudopslagdienst. Daarnaast is het mogelijk om met meerdere personen eigenaar te zijn van een map.