Nieuws

Sophos neemt Cyberoam over

Antivirusspecialist Sophos koopt netwerkbeveiliger Cyberoam. Het samengaan van antivirus en netwerkbeveiliging in één leverancier is van nature evenwel niet vanzelfsprekend.

Antivirusspecialist Sophos koopt netwerkbeveiliger Cyberoam. Het samengaan van antivirus en netwerkbeveiliging in één bedrijf is van nature evenwel niet vanzelfsprekend.

Overname

Sophos maakte bekend dat het Cyberoam Technologies, een internationale aanbieder van netwerkbeveiligingsproducten overneemt. Door de overname wordt het portfolio van Sophos verbreed door Cyberoam’s Unified Threat Management (UTM) en zogenaamde ‘next-generation firewall’ oplossingen.

Daar waar Cyberoam een netwerkspecialist is, baseert Sophos zich voor een flink stuk aan het ander uiterste van het spectrum: antivirus of beter: endpoint security. Al biedt het ook oplossingen voor onder meer web security, e-mail security, mobile security en encryptie.

Twee werelden

Endpoint security en netwerk security (via onder andere firewalls) zijn twee uitersten in security. Specialisten in endpoint (en antimalware in het algemeen) zijn McAfee (nu Intel), Trend Micro, Kaspersky, Symantec, Eset en dus ook Sophos.

Maar bij netwerksecutity treffen we andere namen als Fortinet, Palo Alto, Checkpoint, Juniper en Cisco. In deze markt was Cyberoam een van de kleinere partijen.

Het gebeurt niet zo erg vaak dat partijen uit deze twee domeinen samengaan. Vaak gaat het om een samenwerkingsverband tussen de twee soorten beveiligingsspecialisten om met een totaalaanbod in security naar de markt te kunnen gaan. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business