Microsoft heeft met Foursquare een deal voor meerdere jaren gesloten om gebruik te maken van de Foursquare-gegevens. Hier is een bedrag van 15 miljoen dollar mee gemoeid.

Advertentie

Al in augustus gingen de eerste geruchten dat Microsoft op het punt stond om een strategische investering te maken in Foursquare Labs. Bijna een halfjaar later, op 4 februari, vertelt Foursquares topman Dennis Crowley aan de Wall Street Journal dat Microsoft 15 miljoen dollar in het bedrijf heeft geïnvesteerd.

In het interview met Crowley staat onder meer te lezen dat Microsoft een contract voor meerdere jaren heeft getekend om de data van Foursquare te gebruiken voor diensten als zoekmachine Bing en mobiele besturingssystemen.

Volgens het verhaal in de Wall Street Journal is Microsoft na de deal veruit de grootste bron van inkomsten voor Foursquare.

Social media
Foursquare is een social-mediabedrijf dat gebruikers in staat stelt om in te checken op diverse locaties. Dit kan vervolgens gedeeld worden via Facebook, Twitter of andere apps en websites. In 2012 kondigde Microsoft aan dat Bing gegevens van Foursquare integreerde via de Bing Sidebar.

De laatste jaren heeft Microsoft hard gewerkt om beter voor de dag te komen bij de sociale netwerken. Zo kocht het medio 2012 het bedrijf Yammer. Sindsdien zijn de functie van deze social-mediadienst verwerkt in diverse producten en diensten van de softwaregigant.

Satya Nadella
Hoewel de bekendmaking van de investering in Foursquare op dezelfde dag komt als het aanstellen van een nieuwe CEO bij Microsoft, is het niet Satya Nadella"s eerste grote zet binnen het bedrijf. Microsoft en Foursquare werken al enkele maanden aan de deal. Daarbij moet wel opgemerkt worden dat Nadella de grote man van Bing en dataverwerking is.

Advertentie