Dimension Data, een wereldwijde dienstverlener in ICT-oplossingen, neemt verschillende filialen van NextiraOne over.

Advertentie

Dimension Data, een wereldwijde dienstverlener in ICT-oplossingen met een omzet van 5,8 miljard doller neemt verschillende filialen van NextiraOne over. NextiraOne is een Europese multinational die zakelijke oplossingen en communicatiediensten installeert, onderhoudt en ondersteunt voor en bij meer dan 43.000 ondernemingen en overheidsbedrijven in gans Europa.

De overname gaat met onmiddellijke ingang in en gebeurde in twee fasen. Dimension Data neemt met deze overname alle activiteiten én de 1.850 vaste medewerkers van NextiraOne over in Oostenrijk, België, Tsjechië, Hongarije, Ierland, Luxemburg, Nederland, Polen, Portugal, Slowakije, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Daarnaast heeft Dimension Data ook al een principeakkoord om tegen midden 2015 de activiteiten van NextiraOne in Frankrijk en Italië over te nemen, maar dat is onder bepaalde voorwaarden en gebonden aan vooropgestelde resultaten die er behaald moeten worden. 

KMO"s

Volgens Brett Dawson, de CEO van Dimension Data, opent deze deal nieuwe perspectieven: “Deze deal opent nieuwe marktsegmenten voor Dimension Data, ons klantenbestand wordt groter en de Dimension Data familie krijgt er 1.850 zeer getalenteerde en deskundige medewerkers bij. Door deze overname zullen we onze activiteiten ook kunnen uitrollen in het middensegment van de markt", aldus Dawson. “In de toekomst wil Dimension Data zowel aan KMO’s als aan de privé- en overheidssector en ook aan grote bedrijven en multinationals een gecombineerd aanbod van beide ondernemingen aanreiken."

Dimension Data maakt niet bekend hoeveel het voor de overname van NextiraOne heeft betaald.  

 

Advertentie