Nieuws

Kies het juiste Enterprise Mobility Management systeem

Systemen voor enterprise mobility management evolueren snel en leveranciers consolideren om de haverklap. Hoe kiest u in deze omstandigheden de juiste tool?

Mobile device management (MDM) tools zijn geëvolueerd tot enterprise mobility management (EMM) systemen, een soort Zwitserse zakmessen voor alles wat met mobiele apparaten in een bedrijf te maken heeft. Hier zijn enkele zaken waarop u het best let bij de keuze voor een EMM-systeem:

1. Zet uw behoeften eerst

Er is niet één tool de beste, en niet één lijst met functies die belangrijk zijn. Begin dus met een introspectie: welke taken wilt u ondersteunen, welke functies hebt u nodig? Van daaruit zoekt u de tool die het meest aan uw vereisten voldoet.

2. Kijk verder dan de smartphone

Op dit moment onderzoekt u misschien of een EMM-tool uw smartphones en tablets met Android en iOS ondersteunt, maar vraag u ook af of de tool uitbreidbaar genoeg is om andere klassen van draadloze eindpunten aan te kunnen. Denk daarbij aan mobiele printers en scanners, maar ook smart watches en zelfs Google Glass. Kies een leverancier die met deze snel evoluerende markt mee is.

3. Verkies een suite

U wilt niet acht verschillende beheertools gebruiken om uw mobiele apparaten te configureren. Kies daarom liever een suite met allerlei tools die heel goed zijn in sommige domeinen en goed genoeg in andere dan een best of breed collectie met allemaal schitterende tools die u nog zelf moet integreren. Eén beheersuite is niet alleen gebruiksvriendelijker, maar ook veiliger. Aan de andere kant: wees niet bang om naast uw suite één of twee afzonderlijke tools te gebruiken als die uitblinken in hun domein.

4. Luister naar uw gebruikers

Het belang van gebruiksvriendelijkheid is niet te onderschatten. Betrek hen daarom bij uw beslissingen en luister naar hun ervaringen met de tools. Werknemers verwachten dat EMM-tools zo weinig mogelijk in de weg zitten en intuïtief zijn. Het moet bijna zo gemakkelijk zijn als Angry Birds.

5. Convergeer eindpuntbeheer

Terwijl mobiele apparaten nu nog verschillend behandeld worden dan desktops en laptops, zal het beheer van beide types apparaten convergeren. Nu al zijn er tools die met één beheerconsole toegang geven tot al die apparaten. Op termijn verdwijnen afzonderlijke EMM-tools.

In samenwerking met Computerworld.com.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business