Nieuws

IT-bedrijven gaan lonen weer verhogen

Driekwart van de Britse technologiebedrijven heeft voldoende vertrouwen om dit jaar weer eens iets aan de lonen voor het personeel te doen.

Technologiebedrijven hebben weer het nodige vertrouwen, althans in Engeland. Bijna driekwart van deze bedrijven is van plan dit jaar de lonen te verhogen. Zo blijkt uit een rondvraag van de Barclays-bank.

Nog een bewijs dat bedrijven de toekomst rooskleurig inzien is dat 65 procent van de ondervraagden in de technologiesector de lonendruk niet meer als een probleem herkent.

"Dit is een zeer optimistisch gevoel, en een afscheid van de lonenbevriezing van de afgelopen jaren", concludeert Sam Kemp van Barclays. "Dit kan alleen maar positief zijn voor het moraal van de werknemer."

Barclays ondervroeg in totaal 684 grote en kleine Britse bedrijven. Het deed dat in de twee laatste maanden van 2013. De technologie is op twee andere sectoren na het positiefst ingesteld, achter telecom en de reisbranche. Het optimisme is ook veel hoger dan het gemiddelde. Ruim de helft van de Britse bedrijven (57 procent) wil dit jaar de salarissen verhogen.

Een andere trend in de Britse technologie-industrie is dat er weer meer leerlingen worden aangenomen sinds 2012. "Veel technologiebedrijven gaat het voor de wind, en ze hebben ambitieuze groeiplannen", verklaart Kemp.

Deze positieve ontwikkeling in Engeland neemt niet weg dat er dit jaar wereldwijd ook veel ontslagen vallen. Zoals bij de grote Amerikaanse computerbedrijven als Dell en HP en chipbakker Intel.

(Beeld: Andrii Kondiuk)

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business