Nieuws

Windows Phone valt stil in Europa

Het spurtje van Windows Phone valt langzaamaan weer stil. Na een maandenlange groei blijft Windows Phone in Europa op een marktaandeel van tien procent steken.

Windows Phone kende, dankzij Nokia, het voorbije jaar een gigantische groei. Het marktaandeel verdubbelde de afgelopen twaalf maanden tot ongeveer tien procent. Het ziet er echter naar uit dat er nu een plateau bereikt is. Windows Phone blijft steken op een marktaandeel van ongeveer 10,3 procent.

De Nokia Lumia 520 en 620 waren vorig jaar erg populair en zijn voor een groot deel mee verantwoordelijk van de groei van Windows Phone. Volgens cijfers van Kantar World Panel Comtech lijkt die groei zijn hoogtepunt gehaald te hebben.

[related_article id=”161452″]

Tijdens de eindejaarsperiode strandde Nokia als derde in de categorie ‘Populaire smartphonemerken’. De eerste twee podiumplaatsen waren voor Samsung en Apple.

Android domineert de Europese markt nog altijd met een marktaandeel van 68,6 procent, terwijl iOS goed is voor zo’n 18,5 procent van de koek. In de Verenigde Staten liggen de cijfers veel dichter bij elkaar. Daar staat Android aan kop met 50,6 procent marktaandeel en is Apple goed voor 43,9 procent. Windows Phone is er met 4,3 procent erg impopulair.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business