Nieuws

WhatsApp voor pc is malware

Kaspersky Labs waarschuwt voor pas ontdekte malware die claimt dat WhatsApp eindelijk beschikbaar is op de pc.

Wie een uitnodiging krijgt om WhatsApp op pc te proberen, gaat daar beter niet op in. Kaspersky Labs waarschuwt dat het om een trojan gaat die je pc probeert binnen te sluipen.

WhatsApp is een populaire berichtendienst op mobiele toestellen, met meer dan 400 miljoen actieve gebruikers. Die enorme gebruikersbasis maakt van WhatsApp een interessant doelwit voor cybercriminelen.

[related_article id=”161920″]

In een blogpost geeft Dmitry Bestuzhev van Kaspersky Labs meer tekst en uitleg bij de recent ontdekte malware. Het gaat om een (portugees) spambericht dat beweert dat WhatsApp eindelijk voor pc beschikbaar is en dat er al 11 vriendschapsverzoeken op je staan te wachten.

De downloadlink in het bericht leidt echter naar een gehackte server in Turkije, die je doorstuurt naar het trojan, dat zich voordoet als een 64-bit-installatiebestand. In realiteit is het echter een 32-bit-app die op zijn beurt een nieuw trojan downloadt van een server in Brazilië. Dat doet zich voor als een MP3-bestand, maar stelt de cybercriminelen in staat om informatie van je pc te stelen en nog nieuwe malware te installeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business