Nieuws

Bespaar je mobiele databundel met Chrome

Wie geen grote mobiele databundel heeft, kan maar beter met Chrome surfen. Google maakt het immers mogelijk om tot 50 procent minder data te gebruiken. Het laden van de pagina's duurt hierdoor wel langer.

Google heeft een nieuwe versie van de Chrome-app uitgerold waarmee het mogelijk is om tot maximaal 50 procent minder data te gebruiken. De nieuwe datacompressiefunctie is zowel beschikbaar voor de Android- als voor de iOS-versie van Chrome. Dat meldt Google-ontwikkelaar Matt Welsh in een blogpost.

Door de compressie verbruik je minder data, maar het nadeel is dat je iets minder snel zal surfen. Uiteraard kun je helemaal zelf kiezen of je gebruik wilt maken van deze functie.

Chrome maakt voor deze nieuwe functionaliteit gebruik van het SPDY-protocol. Deze webversneller stuurt een opgevraagde website eerst naar de servers van Google om ze vervolgens te comprimeren en daarna terug naar jouw smartphone of tablet te sturen.

De vraag is natuurlijk of je via surfen echt veel data kunt besparen. Wellicht zijn apps zoals YouTube en Spotify de grote slokops.Google is inmiddels gestart met de uitrol in de Verenigde Staten. Wellicht is de functie ook hier weldra beschikbaar.

Op dinsdag 4/2 organiseert ZDNet en Smart Business een gratis seminarie over mobile business in het teken van onze populaire Business Meets IT-seminariereeks. Meer informatie over het mobile business seminarie vindt u op de website van Business Meets IT.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business