Bedrijven die via internet verkopen, hebben twintig meer kans om te exporteren naar het buitenland.

Advertentie

Export is voor menig bedrijf, zeker de KMO"s, een harde noot om kraken. Marketing lijkt ingewikkelder, net als het financiële luik. Door de wetgeling lijkt het velen misschien zelfs onhaalbaar.

Maar bedrijven die via internet verkopen, hebben sowieso twintig meer kans om te exporteren naar het buitenland, dan bedrijven zonder e-commerce aanbod.

Dit zijn de bevindingen uit de laatste Commerce 3.0 studie, in opdracht van eBay. Uit het onderzoek bleek dat 97 procent van de "commercial sellers" op eBay inzake verkoop en levering internationaal actief zijn. Gemiddeld doet een eBay handelaar zaken in 19 verschillende landen. 

Daarnaast biedt commerce, volgens het onderzoek, ook behoorlijk wat overlevingskansen. Tussen de 60 en 80 procent van de nieuwe "beroepshandelaars" overleven hun eerste jaar.

Op dinsdag 4/2 organiseren we een gratis seminarie over e-commerce in het teken van onze populaire Business Meets IT-seminariereeks. Meer informatie over het e-commerce seminarie vindt u op de website van Business Meets IT

.