Blackberry breidt mogelijk zijn zakelijke multiplatformstrategie uit om ook Windows Phone daarin te betrekken.

De Windows Phone heeft nog geen serieuze indruk gemaakt op het zakenleven. Nog niet. Toch suggereert Blackberry-baas John Chen dat zijn bedrijf wellicht toch aan de slag gaat met Microsofts mobiele besturingssysteem.

In een recent interview dat Chen gaf aan Crackberry, liet hij doorschemeren dat Blackberry Enterprise Service (BES) 10 met ondersteuning voor de Windows Phone mogelijk in de maak is.

Chen laat weten dat Blackberry veiligheid wil gebruiken om zich terug te knokken in de zakenwereld. Het bedrijf is van plan te gaan werken met iPhone, Android en zelfs Windows Phone.

“Ik kan een verkoopteam op en neer laten gaan in Wall Street. We gaan overal naar binnen en vertellen waarom BES voor hen het beste is. Dan laten we de wegenkaart, het brede aanbod en alle andere goede dingen zien. We beschermen hun investeringen met iPhone, en Android, overal eigenlijk, zelfs met Windows Phones.”

Verschuiving
Wanneer Blackberry daadwerkelijk voor dat pad kiest, geeft het een aanzienlijke verschuiving in de houding van het bedrijf ten opzichte van niet-Blackberry-platformen. Tot nu toe heeft het bedrijf ondersteuning van de Windows Phone voor alle producten uitgesloten.

Ondanks de groei van Windows Phone op sommige markten was dit geen reden voor Blackberry om het nieuwe multi-platform BBM-apps uit te brengen voor dat systeem. Dat geldt ook voor Secure Work Space – de apparatenmanagementdienst voor iOS en Android dat vorig jaar werd uitgegeven als onderdeel van BES 10.

Secure Work Space is te vergelijken met Balance. Het splitst gegevens op Android en iOS om zakelijke informatie – waaronder de agenda, evenementen, e-mailberichten en apps – duidelijk gescheiden te houden van de persoonlijke gegevens van een medewerker op hetzelfde apparaat.

Zakelijke markt
Toen Nokia voet aan de grond probeerde te krijgen met Windows Phone, had het zakenleven weinig interesse. Tegenwoordig is het marktaandeel Windows Phone op het gebied van toestellen groter dan dat van BlackBerry in Amerika en Europa.

En terwijl de Windows Phone maar klein is in vergelijking met iOS en Android, is de verwachting dat Microsoft zich meer toe gaat leggen om ook Windows Phone dit jaar definitief te introduceren op de zakelijke markt met een volledig ondersteuningspakket, uitgebreide support en VPN.

Het doel van Blackberry is om alle apparaten te ondersteunen, inclusief Windows”, laat een woordvoerder aan ZDNet weten. “Op dit moment kunnen we nog niet bekendmaken wanneer dit precies gaat gebeuren.”