Draadloos surfen verloopt in ons land voor 90 procent via Wifi. Telenet is marktleider in het aanbieden van WiFi-connecties, Mobistar in 3G.

Advertentie

Draadloos surfen verloopt in ons land voor 90 procent via Wifi. Telenet is marktleider in het aanbieden van WiFi-connecties, Mobistar in 3G.

Een en ander blijkt uit een analyse van het digital agency Wijs. Zij analyseerden het mobiele verkeer op 76 Belgische websites en konden zo bepalen via welke mobiele operator en verbinding (WiFi enerzijds en 3G en GPRS anderzijds) er werd gesurft.

Het meeste surfen (zowat 90 procent) verloopt via WIFi in ons land. Een aandeel dat vorig jaar alleen nog maar is toegenomen.  Binnen deze Wifi-connecties, heeft Telenet een aandeel van 58 procent. Belgacom 25 procent en andere netwerken ongeveer 17 procent.

Voor 3G is de markt verdeeld tussen Mobistar (35%), Proximus, (32%), BASE (20%) and Telenet (13%). Mobistar is dus marktleider, zeker als we weten dat de mobiele operator ook de 3G-connecties voor Telenet levert.

Wijs selecteerde voor dit onderzoek het verkeer via mobiele toestellen op 76 Belgische websites, zowel B2B, B2C, e-commerce websites als leadgeneration, in het .be domein. Via de Google Analytics API konden 85 miljoen bezoeken over de voorbije twee jaar worden geanalyseerd. Een mooi voorbeeld van big data.

Het onderzoeksrapport met een veel uitgebreidere analyse rond het gebruik van mobiel internet, en nog meer bevindingen, kan u aanschaffen via het bureau Wijs: //wijs.be/nl/marktstudie-mobiel-internet-in-belgi%C3%AB


Op dinsdag 4/2 organiseert ZDNet en Smart Business een gratis seminarie over mobile business in het teken van onze populaire Business Meets IT-seminariereeks. Meer informatie over het mobile business seminarie vindt u op de website van Business Meets IT.

Advertentie