De wereldwijde IT-bestedingen nemen in 2014 met 3 procent toe. Vooral bedrijfssoftware wordt de grote winnaar met een toename van bijna 7 procent.


De wereldwijde IT-bestedingen nemen in 2014 met 3 procent toe tot 3,8 biljoen dollar. Vooral bedrijfssoftware wordt de grote winnaar met een toename van bijna 7 procent.

Dit alles blijkt uit marktcijfers van het bureau Gartner. Binnen de categorie van bedrijfssoftware zullen vooral het beheer van klantenrelaties (CRM) en supply chain management het goed doen, voorspelt Gartner. 

"De investeringen komen voort uit de intentie in bedrijven om hun B2C processen efficiënter te maken. Ook willen ze hun marketing inspanningen verbeteren", stelt Richard Gordon, managing vice president bij Gartner. "De focus ligt op het verbeteren van de klantervaring in de hele presales, sales en post sales processen."


In 2014 zijn er geen verliezers, want elke categorie gaat er op vooruit. Al doen telecom diensten het eerder zwakjes met een toename van 1,2 procent in de bestedingen. Al maken telecom diensten vandaag wel zowat 40 procent uit van alle bestedingen wereldwijd.

 

William Visterin is B2B hoofdredacteur bij Minoc Media Services. Hij staat in voor het vakblad Smart Business en de seminar reeks Business Meets IT, waar hij ook als keynote spreker fungeert. Ook een flink deel van de zakelijke content en research (over oa cloud, datacenter, mobile, security, business software, outsourcing, telecom,…) is van zijn hand. William schrijft én spreekt over IT, telecom, internet en business, en het liefst zelfs over allevier tegelijk.