Mannen en vrouwen gaan op een andere manier met hun mobiele telefoon om. Vrouwen hebben vaker een aparte mobiele telefoon voor zakelijk en privé gebruik dan mannen.


Mannen en vrouwen gaan op een andere manier met hun mobiele telefoon om. Vrouwen hebben vaker een aparte mobiele telefoon voor zakelijk en privégebruik dan mannen.

Dat blijkt uit Nederlands onderzoek van Voiceworks, aanbieder van zakelijke data-, mobiele en vaste telefonieoplossingen, in samenwerking met onderzoeksbureau inVotes. 


In het onderzoek werden ruim 350 respondenten gevraagd naar hun mobiele telefoongedrag. Vooral mannen maken gebruik van een mobiele telefoon voor zakelijk gebruik, 47 procent versus 24 procent vrouwen. 

De vrouwelijke zakelijke mobiele telefoniegebruiksters uit het onderzoek gebruiken vaker twee aparte mobiele telefoons, eentje voor zakelijk en één voor privégebruik. Dit gaf 45 procent aan versus 33 procent van de mannen.

Vrouwen hebben dus vaker twee mobiele telefoons op zak dan mannen. "Een verklaring voor het verschil zou kunnen zijn dat vrouwen vaker parttime werken en daarom minder vaak een mobiele telefoon van hun werkgever krijgen die ze voor zowel hun werk als privé mogen gebruiken", aldus Simone Brummelhuis, hoofdredacteur van Thenextwomen.nl.

Al is dit niet de enige reden. "Een andere reden kan zijn dat vrouwen het fijner vinden om twee mobiele telefoons te gebruiken", stelt Koen van Geffen, CEO van Voiceworks. "Dit om zakelijke en privé gesprekken en berichten gescheiden te houden."

Wat zou kunnen betekenen dat vrouwen op een andere manier omgaan met hun worklife balance.

William Visterin is B2B hoofdredacteur bij Minoc Media Services. Hij staat in voor het vakblad Smart Business en de seminar reeks Business Meets IT, waar hij ook als keynote spreker fungeert. Ook een flink deel van de zakelijke content en research (over oa cloud, datacenter, mobile, security, business software, outsourcing, telecom,…) is van zijn hand. William schrijft én spreekt over IT, telecom, internet en business, en het liefst zelfs over allevier tegelijk.