Nieuws

Dinosauriërs terugbrengen is mogelijk

De Britse biochemicus Alison Woodard denkt dat het mogelijk is de evolutie terug te draaien. Door het DNA van de huidige vogels aan te passen wil ze babydino's maken.

Stel je een wereld voor waarin dinosauriërs en mensen naast elkaar leven. Als het aan de Britse biochemicus Alison Woodard ligt, duurt dat niet zo lang meer.

Woodard, werkzaam aan de universiteit van Oxford, gelooft dat zij dinosauriërs terug kan brengen in de wereld. Daarvoor moet ze eerst het DNA van hedendaagse vogels volledig begrijpen. Daarna, met een paar genetische veranderingen, bestaat de kans dat ze wezens op de aardbol zet die we tot nu toe alleen kennen uit boeken en films.

Afstammelingen
“We weten dat vogels directe afstammelingen zijn van de dinosauriërs”, stelt Woodard tegenover de Britse krant The Telegraph. “Dit wordt bewezen door de ononderbroken lijn van fossielen, die de evolutie door de jaren heen duidelijk weergeven. Vogels die nu rondvliegen bevatten stukjes DNA van hun voorvaderen, zoals de velociraptor en T-Rex.”

[related_article id=”160734″]

Woodard denkt dat het mogelijk is de evolutie "terug te draaien". “Als we de genen terugzetten bij de nakomelingen van een vogel. En daarna weer wat genen aanpassen bij de nakomelingen van die jonge vogel. En vervolgens weer. Ga zo maar door. Zou het dan uiteindelijk lukken?” vraagt de biochemicus zich af.

Moleculen
De uitdaging zit in het aanpassen van de genen. De wetenschappers nemen een bepaalde vogel en proberen de precieze volgorde van de moleculen te hervormen om een babydino te maken.

Woodard is niet de eerste wetenschapper die beweert de dinosauriërs terug te kunnen brengen. Ian Wilmut, degene die het schaap Dolly kloonde, heeft al aangekondigd dat hij de mammoet terug wil brengen.

Jurassic Park
Hoewel het allemaal leuk klinkt, staan dinosauriërs niet bekend als de meest vriendelijke wezens die ooit op aarde hebben geleefd. “Denk maar eens aan de verschrikkelijke terreur in de film Jurassic Park”, zegt Woodard. “Willen we echt zij aan zij leven met dergelijke vijandige wezens?”

Daarnaast is het natuurlijk de vraag of dinosauriërs wel kunnen leven in de wereld zoals hij nu is. De tijden zijn namelijk erg veranderd.

Kunnen mens en dino wel samen leven?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business