Bijna twee derde van de kmo's verwachten dat hun bestaande fysieke documenten in de komende drie jaar gedigitaliseerd zullen worden. Bij de grote ondernemingen is dat minder dan de helft.

Advertentie

Europese kmo"s staan verder in digitalisering dan grote bedrijven. Bijna twee derde van de kmo"s verwachten dat hun bestaande fysieke documenten gedigitaliseerd zullen worden binnen de komende drie jaar tegenover minder dan de helft bij grote ondernemingen. 

Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd in opdracht van Ricoh Europe. Daarnaast gaf 78% van kmo-bedrijfsleiders aan dat hun werknemers documenten kunnen bewerken via door het werk verschafte mobiele apparaten, terwijl dit percentage maar 69% bedraagt bij hun grote tegenhangers.

De studie toont evenwel dat kmo’s een risico lopen. Hun werknemers zijn immers meer geneigd om hun persoonlijke apparaten te gebruiken voor het bewaren van informatie (62%) dan hun collega’s in grote bedrijven (55%).

En dan is er nog een aandachtspunt: processen. Want om de digitalisering op een efficiënte manier verder te zetten, moeten kmo’s ervoor zorgen dat ze niet alleen hun bestaande technologie analyseren. Maar ook dat ze hun werkprocessen optimaliseren om het beste uit hun materiaal te halen.

Advertentie